Spring naar inhoud

OZOschool

Geplaatst op: 10 augustus 2021

Studenten die dit jaar geslaagd zijn van het vmbo en volgend jaar op een mbo starten in Amsterdam, kunnen van 16 tot 20 augustus naar een zomerschool die speciaal voor hen wordt gehouden: OZOSchool.

OZOSchool staat voor Overstap ZOmer School en wordt simultaan gehouden op vier locaties in de stad: ROC Top Business in Nieuwwest, ROC Op Maat in Zuidoost, ROCvA MBO College in Zuid en ROC Top Events & Hospitality in Noord.

 

"OZOschool maakt vmbo'ers in de zomer ready voor mbo"

Ervaring en beleving staan voorop

“Het doel van de OZOSchool is om vmbo-leerlingen goed voor te bereiden op het mbo. Dit doen we door workshops en educatieve activiteiten te programmeren waarbij ervaring en beleving van de leerling voorop staan." 

Daarnaast vakinhoudelijke lessen Nederlands en rekenen, om het niveau van vmbo-geslaagden op te krikken, zodat die een goede start kunnen maken op het mbo. “Goede voorbereiding is het halve werk." Dit is een passend programma waarin met leerlingen wordt gekeken naar hoe zij studeren, hoe ze informatie opnemen en hoe ze die toepassen.

Het verdere programma varieert van danslessen en andere creatieve workshops, tot workshops over ondernemen, budgetteren, communicatie, diversiteit, gespreksvoering en zelfs het behouden van duurzame relaties. Life skills die jongeren nodig hebben om nu al op het pad te komen voor succes later in hun leven. 

Kijk voor meer informatie op de website www.ozoschool.nl 

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Login om verder te gaan
refresh

Cancel