Spring naar inhoud

Dit is er allemaal te doen in Zuidoost

Geplaatst op: 19 juli 2022

Op vrijdag 15 juli 2022 gaan alle Amsterdamse basisscholen dicht. Zes weken lang mogen de meesters, juffen en kinderen van hun welverdiende rust genieten. Kinderen die in Amsterdam blijven, hoeven zich niet te vervelen. Speciaal voor hen is er MidzomerMokum, een programma met leuke activiteiten voor kinderen en jongeren, door de hele stad heen. De hele zomer.

 

Gratis Ajax Clinic voor iedereen!

Officiële opening

De feestelijke aftrap hiervan vond plaats in het Bijlmer Sportpark. De hele middag is het feest hier. Veel ouders en kinderen zijn daarom speciaal vanmiddag naar het sportpark toegekomen. Want de hele middag is hier van alles te beleven. Alle aanbieders van activiteiten in Zuidoost zijn aanwezig om de kinderen een leuke middag te bezorgen. Kinderen kunnen zelf kiezen waar ze allemaal aan mee willen doen.

 

Ontwikkel je talenten

Wethouder Onderwijs, Marjolein Moorman, komt ook even een kijkje nemen. Ze is heel blij dat de aftrap in Zuidoost plaatsvindt, want juist ook in dit stadsdeel is er heel veel talent aanwezig. Talent dat moet bloeien, en MidzomerMokum stimuleert dat. MidzomerMokum is er dit jaar voor de derde keer. Je kunt er leuke dingen doen. Nieuwe vrienden ontmoeten. En nog veel meer. Vervolgens trapt de wethouder en bal in een heel klein doeltje. MidzomerMokum gaat daarmee officieel van start. Na een vrolijke warming up gaan de kinderen meedoen aan de activiteit van hun keuze.

 

Bewegen is gezond en belangrijk

Sportmakelaar Eva, stadsdeel Zuidoost: “Vanmiddag kunnen de kinderen aan verschillende dingen meedoen, en zelf ervaren wat ze het allerleukst vinden. Alles is gratis, en alleen voor de Ajax Clinics hoefde je je op te geven. Die zijn erg populair! Als de middag ten einde is, is er voor velen goed nieuws. Want alle activiteiten van vanmiddag zijn er de komende week ook op andere plekken in Zuidoost. De Ajax Clinics worden door de hele stad aangeboden. We hebben de afgelopen weken heel veel scholen en instellingen aangeschreven, zodat zoveel mogelijk Amsterdamse kinderen weten dat dit er allemaal is. Wij willen natuurlijk stimuleren dat steeds meer kinderen en jongeren in de stad gaan bewegen. Dat is gezond en belangrijk. Maar MidzomerMokum is voor alles heel erg leuk! Wist je overigens dat wij buiten de vakantie ook heel veel activiteiten organiseren die heel weinig kosten of soms gratis zijn? En dat er ook activiteiten voor volwassenen zijn? Welkom allemaal! En leuk als jullie meedoen.”

 

Een moeder: “Het is zo leuk voor mijn kinderen dat dit er allemaal is. Ik ben hier enorm blij mee. Ik gaf mijn dochter op voor de Ajax Clinic, en nu wil mijn zoontje ineens ook heel graag. Ik heb net gehoord dat er nog een plekje vrij is gekomen, en dat hij mee kan doen. Dit begin van de vakantie kan voor ons niet meer stuk.”

 

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Login om verder te gaan
refresh

Cancel