Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

Wat is MidzomerMokum?

MidzomerMokum is het Amsterdamse zomerprogramma voor iedereen tot 23 jaar. Overal in Gemeente Amsterdam (ook in Weesp!) zijn activiteiten te doen: er is sport, muziek, theater, kunst, techniek en meer. Dit jaar zijn er ook extra veel plekken beschikbaar voor verschillende zomerscholen. Meedoen is bijna overal gratis. Gemeente Amsterdam organiseert dit programma samen met honderden partners.

MidzomerMokum is van 22 juli t/m 3 september.

Voor wie is MidzomerMokum?

MidzomerMokum is voor iedereen tot 23 jaar. Doe jij ook mee?

Wat kan ik allemaal doen met MidzomerMokum?

Er zijn honderden activiteiten te doen! Van sport tot muziek en theater. En van kunst tot techniek. Ook kun je meedoen met een zomerschool.

Je mag je voor meerdere activiteiten opgeven. Heb je zin om te voetballen, maar wil je ook meedoen met een zomerschool? Geen probleem. Kun je niet kiezen tussen skateboarden of tuinieren? Kiezen hoeft niet. Geef je op voor de activiteiten waar jij zin in hebt.

Waar is MidzomerMokum?

MidzomerMokum is overal in Gemeente Amsterdam. Dus ook in Weesp! Check op de website wat er bij jou in de buurt te doen is.

Ik wil graag meedoen met MidzomerMokum. Hoe kan ik mij opgeven voor activiteiten?

Elke activiteit heeft eigen spelregels. Soms is het nodig om je van tevoren aan te melden. Dan staat er bij de activiteit vermeld hoe je dit kunt doen. Bijvoorbeeld door een mail te sturen, of een whatsapp. Check dus altijd goed de website.

Je meldt je aan bij de activiteit zelf. Je kunt je niet aanmelden bij Gemeente Amsterdam.

Mijn organisatie heeft ook een leuke zomeractiviteit. Kan ik meedoen met MidzomerMokum?

Werk je nog niet samen met Gemeente Amsterdam, maar wil je graag meedoen met MidzomerMokum? Dien dan een verzoek in om jouw zomeractiviteiten aan te melden. Voorwaarde om mee te doen, is dat de activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn (ook voor Amsterdammers met een kleine portemonnee).

Stuur een mail naar midzomermokum@amsterdam.nl met hierin:
- jouw organisatie
- het aantal activiteiten
- het soort activiteit
- de data waarop de activiteiten plaatsvinden
- naam, mailadres en telefoonnummer contactpersoon

Meedoen is bijna overal gratis. Wat betekent dit?

Bijna alle activiteiten zijn gratis. Je hoeft dus niet te betalen om mee te doen. Soms vraagt een activiteit om een kleine bijdrage van een paar euro. Dit staat altijd vermeld bij de activiteit. Check dus goed de website.

Kan ik na de zomer ook meedoen met leuke activiteiten?

Ja, dat kan! Dankzij de vergoedingen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan iedereen meedoen met verschillende activiteiten. Zoals muziek- of dansles. Ook na de zomervakantie. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen met Stadspas ook blijven sporten.

Kijk voor meer informatie op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur (https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/amsterdam/).

Toegankelijkheid van activiteiten

Alle Amsterdamse kinderen en jongeren t/m 23 jaar zijn welkom op de activiteiten. Heb je een vraag over de toegankelijkheid van een activiteit, bijvoorbeeld omdat jouw kind extra ondersteuning nodig heeft? Zoek dan contact op met de organisatie die de activiteit organiseert. Dan kunnen jullie praten over de mogelijkheden.

Contact

Van 22 juli t/m 3 september is het MidzomerMokum. Het Amsterdamse vakantieprogramma voor iedereen tot 23 jaar. Er zijn superveel activiteiten te doen. Door de hele stad, dus ook bij jou in de buurt. Dit jaar doet Weesp ook mee! Meedoen is bijna overal gratis. Heb je nog vragen? Misschien staat jouw vraag hierbij.

 

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met Gemeente Amsterdam: midzomermokum@amsterdam.nl

Login om verder te gaan
refresh

Cancel