Spring naar inhoud

Kom naar de Open Maak Dagen!

Geplaatst op: 31 augustus 2022

De laatste week van Midzomer Mokum is in volle gang. New Metropolis Nieuw-West doet mee met zogenoemde Open Maak Dagen. Op die dagen kun je een variatie aan creatieve, inhoudelijke en vooral leuke workshops volgen, nieuwe dingen leren en nieuwe mensen ontmoeten.

 

Leer Koreaans verven of laat henna zetten

Creativiteit bij Metropolis

Organisator Dorota vertelt enthousiast over haar werk voor New Metropolis:

“We doen voor het eerst mee aan Midzomer Mokum, dus het is voor ons nog een soort van experiment. We weten van tevoren niet hoeveel mensen er op onze workshops af gaan komen, maar we hebben in ieder geval een heel leuk programma!”

 

In dat programma zit onder andere Koreaans verven, stijladviezen krijgen op het gebied van kleding, henna laten zetten en buttons maken. Bij de eerste workshop is het al gezellig druk en luisteren de deelnemers aandachtig naar de eerste uitleg over de te gebruiken verftechnieken. Ook de eerste deelnemers voor het button maken lopen al binnen. “Ik zou pas later komen, maar ik had thuis even niets meer te doen. Daarom ben ik er nu al”, roept een jongen enthousiast, terwijl hij zijn fiets stalt in het futuristische fietsenrek voor de deur.

 

Programmamaker Rajeb vertelt intussen over wat er bij New Metropolis nog meer valt te beleven: “Er gebeurt hier veel op het gebied van ‘spoken word’ en rap. Dat zijn vormen waarmee onze doelgroep zich aangesproken voelt. We maken ook een maandelijkse radio-uitzending, speciaal voor jongeren in de buurt. Het mooie daarbij is dat de jongeren hiervoor zelf de topics aanleveren.”

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Login om verder te gaan
refresh

Cancel