Spring naar inhoud

Persoonlijke leestips van de boeken-expert

Geplaatst op: 15 juni 2022

Op woensdag 6, 13 en 20 juli tussen 14 en 17 uur  kunnen alle Amsterdamse kinderen in de bibliotheek advies krijgen over welk mooi boek zij beslist in de vakantie moeten lezen! Op 6, 13 en 20 juli is er op zeven filialen van de bibliotheek iemand aanwezig die alles weet van mooie, spannende en bijzondere kinderboeken. Boeken die speciaal bedoeld zijn voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Misschien heb jij zo’n kind dat boeken verslindt? Of juist een kind dat niet zoveel leest, maar wel in de vakantie op zoek is naar iets leuks? Ieder kind, of het nu veel of weinig leest, is van harte welkom om zijn of haar favoriete boek te komen lenen.

 

Zoek je een lekker leesboek voor de zomervakantie? Vraag het de Kinderboeken-expert en ga samen op zoek naar een boek voor jou!

 

De mensen die daarbij helpen, weten heel veel van boeken. De kinderen kunnen ze bijvoorbeeld vertellen van wat voor soort verhalen ze houden. Misschien wel van huilboeken. Of criminele boeken. Misschien heeft jouw kind zelfs wel een favoriete schrijver. Als je kind dat vertelt, zoeken de medewerkers van de bibliotheek er een prachtig boek bij. Of meer prachtige boeken. En dat is fijn, want de keuze is enorm. Plezier bij het lezen staat voorop. Kinderen laten zien hoe leuk het is om te lezen. Dat het leerzaam is, is mooi meegenomen, maar niet het allerbelangrijkst. Misschien gaat het jou als ouder/verzorger ook wel inspireren om voor te lezen, of om mee te lezen met jouw kind. Veel kinderboeken zijn voor volwassenen minstens net zo leuk als voor de kinderen zelf!

 

Wat, waar, wanneer?

Op 6, 13 en 20 juli zijn de jeugdboekenexperts op zeven vestigingen van de OBA te vinden, tussen 14.00 en 17.00 uur. Kijk om OBA.nl/zomer om te zien waar precies.

Kinderen mogen maximaal acht boeken tegelijk lenen van de bibliotheek. Je kunt ze de hele zomervakantie houden. En ben je per ongeluk iets te laat met het terugbrengen van de boeken? Dan hoef je gelukkig geen boete te betalen, want dat kan soms gebeuren.

Kinderen en jongeren t/m 18 jaar kunnen gratis boeken lenen bij de bibliotheek.

Houd de website oba.nl/zomer de hele zomer in de gaten, want de OBA organiseert nog veel meer leuke activiteiten voor kinderen, door de hele stad. En allemaal gratis!

Tips van de boekenexpert is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Je krijgt een leuke gratis tas voor de boeken die je samen hebt uitgekozen.

 

Deel dit nieuwsbericht

Login om verder te gaan
refresh

Cancel